Kezdődhet a Pápa és Győr közötti út négysávúsítása

A 83-as főút Pápa és Győr közötti szakaszát a Duna Aszfalt Út és Mélyépítő Kft. és a "Soltút" Útépítő, Fenntartó és Kereskedelmi Kft. építheti át 2x2 sávosra, nettó 90,4 milliárd forintért. A becsült ellenérték ettől 8,6 milliárd forinttal kevesebb volt.
Németh Géza, 2020. május 5. kedd, 15:21
Fotó: Getty Images

A nyílt tender eredményét az ajánlatkérő NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. közölte az uniós közbeszerzési közlönyben.
A munka két részből áll. Az első rész a Pápa és Tét közötti szakasz, amely 20 kilométer hosszú, de ebből 1,5 kilométert tesz ki a repülőtéri bekötőút. Ezt nyerte meg a Duna Aszfalt Út és Mélyépítő Kft., a becsült 38,6 milliárd helyett 44,2 milliárd forinttal.

A második rész a Tét-Győr közötti 17,6 kilométeres szakasz, amelyet a "Soltút" Útépítő, Fenntartó és Kereskedelmi Kft. építhet meg. Itt a becsült ellenérték 43,2 milliárd volt, míg a vállalási ár 46,2 milliárd forint lett.

A munkát az uniós Integrált Közlekedésfejlesztési Operatív Program (IKOP) finanszírozza.

A nyertesekkel április 23-án kötött szerződést a NIF. Indult még a tenderen az SDD Konzorcium, amelynek tagjai a következők: Dömper Kft., Subterra-Raab Kft. és a Pannon-Doprastav Kft., továbbá egyedül a Strabag Általános Építő Kft. is.

HOZZÁSZÓLÁSOK