Jól beágyazott cég nyerte a gáztározós beruházást

Három évig, nettó 9 milliárd forint keretösszegig a siófoki székhelyű Vabeko Műszaki Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. üzemeltetheti a földgáztárolók felszín feletti technológiai rendszereit. A siófoki cég korábban is végzett már hasonló munkákat az állami szereplőknek, akkor Mészáros Lőrinccel együtt indulva szereztek megbízásokat. Az elmúlt időszakban egy ingatlanügyben is előkerült a nevük.
Németh Géza, 2020. május 27. szerda, 06:21
Fotó: Napi.hu

A felhívással indult tárgyalásos eljárás ereményét az ajánlatkérő Magyar Földgáztároló Zrt. közölte az uniós közbeszerzési közlönyben, mely szerint a nyertes feladata a földgáztárolók felszín feletti technológiai rendszereinek folyamatos működését és üzemeltetését biztosító szolgáltatások nyújtása, a szükséges alkatrész és anyag biztosításával együtt. A szolgáltatás körébe tartozik - egyebek mellett - a műszerek, a gépészet, valamint a villamos rendszerek karbantartása, javítása, átalakítása és a készenlét biztosítása. A nyertessel április 30-án kötött szerződést az ajánlatkérő. Indult még a tenderen a GS-Pipe Kft. is.

A Céginfo.hu adatai szerint a nyertes Vabeko Kft. 1990-ben alakult, a jegyzett tőkéje 13 millió forint. A cég a Bernula család tulajdonában van. A 2018-as nettó árbevétele 9 milliárd 612 millió, az adózás előtti eredménye pedig 873 millió forint volt. A cég neve annak kapcsán került elő mostanában a sajtóban, hogy Rogán Antal kabinetminiszter egy olyan II. kerületi házba költözhetett - a 444 szerint -, amely a társaság tulajdonában van, a politikus pedig bérli az ingatlant.

A társaság az elmúlt években sikeresen vett részt gázhálózati fejlesztésekkel kapcsolatos tendereken: az NKM Földgázhálózati Kft. kiírásain többször is sikeresen pályáztak együtt Mészáros Lőrinc családi vállalkozásával, a Mészáros és Mészáros Kft-vel.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

mpapa, 2020.05.27 09:14

Narancsországban kifizetődő strohmannak lenni. Jótett helyébe jót várj tartja a mondás
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html