BUX
39006

"Vad hírek" a Suez Environnement kártalanításáról

Egyeztetések kezdődtek a volt pécsi vízszolgáltató Pécsi Vízmű Zrt. kisebbségi tulajdonosa, a francia Suez Environnement kártalanításáról Pécs és a megegyezésben közreműködő Compass Lexecon könyvvizsgáló iroda képviselői között.

NAPI, 2011. augusztus 18. csütörtök, 17:58

Szabó Iván, a város jogi képviselője a megbeszélés után újságíróknak azt mondta: a kártalanítás úgy történik, hogy Pécs megvásárolja a vízmű kisebbségi részvénycsomagját. Ehhez fel kell mérni a részvények két évvel ezelőtti, azaz a vízközművek városi birtokbavétele előtti értékét is - írta az MTI.

Elfoglalták a vízművet
Pécs 2009 október elején vette át a városi vízközműveket, miután a Pécsi Vízművel határidőre nem egyezett meg a kisebbségi tulajdon visszavásárlásáról. Az önkormányzat által megbízott biztonsági cég alkalmazottai ellenőrzésük alá vonták a vízmű épületét, és kizárták a Pécsi Vízmű vezetői körét. Azóta Pécsen az önkormányzat által alapított Tettye Forrásház Zrt. a szolgáltató.

Szabó "vad híreknek" nevezte azokat a napokban megjelent sajtóinformációkat, amelyek szerint a részvények értékét 7-10 milliárd forintban állapították volna meg.

A jogi képviselő a tárgyalások sikerében bízva nem kívánt arról beszélni, hogy Pécs mekkora összegű kártalanítással számol. Egyben reményét fejezte ki, hogy a megbeszélések két hónapon belül lezárulnak és megegyezés születhet, ez mindkét fél érdeke. A kártalanítás tekintetében azért a tárgyalásos megoldást választották, mert a pereskedés elhúzódhat, és rendkívül sok pénzbe kerülhet.

Páva Zsolt, Pécs fideszes polgármestere azt mondta: sikeres megbeszélésen vannak túl, és az iroda képviselőivel szempontokat, információkat osztottak meg, amelyek kiemelten fontosak a további egyeztetéshez, véleményalkotáshoz. Pécs 2-3 héten belül eljuttatja az irodának a francia fél szempontrendszeréről alkotott véleményét és a kért adatokat.