Vádemelés jöhet a MÁV Cargo ügyben

Az iratok ismertetése után, a BRFK vádemelést javasol az ügyészségnél a MÁV Cargo privatizációja kapcsán. A rendőrség szerint a hűtlen kezeléssel több mint egymilliárd forint kárt okoztak a vasúttársaságnak.
NAPI, 2010. szeptember 14. kedd, 10:55
Fotó:

Vádemelési javaslat követi a BRFK-nak a MÁV Cargo Zrt. privatizációja kapcsán legalább egymilliárd forint értékű hűtlen kezelés gyanújával indított nyomozását - tudta meg a Magyar Nemzet.

Az értesülések szerint a BRFK befejezte a eljárás iratainak ismertetését, és a dokumentumokat jövő héten vádemelési javaslattal továbbítja az ügyészségnek.

A társaság korábbi vezetőjét, két egykori vezető beosztású munkatársát és további két, eddig meg nem nevezett személyt különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezeléssel gyanúsít a rendőrség.

A nyomozás adatai szerint, az egykori vezetők rendkívül előnytelen üzletet kötöttek, amikor lényegében hulladék vasként értékesítették a MÁV kétezer, futóképes vagy kisebb javítással futóképessé tehető vasúti kocsiját. A vasúttársaságot ért kár meghaladhatja az egymilliárd forintot, bár ennek mértékét a gyanúsítottak és védőik vitatták.

HOZZÁSZÓLÁSOK