A néhai Andy Vajna cégbirodalmának legnagyobb pénztermelője az az öt budapesti kaszinó, amelyek működtetésére a producer 2014-ben nyerte el a koncessziós jogot - írja a 24.hu. Tavaly minden eddigi rekordot megdöntve 28,3 milliárd bevételt hoztak a játékbarlangok, és 9,6 milliárd forint nyereséget termeltek adózás után. Végeredményben 12,2 milliárd forint osztalékot fizetett ki az LVC Diamond Kft. koncessziós társaság a tulajdonosának. Idén még ennél is több pénzt fialhatnak a kaszinók

A 24.hu adatigénylésére Bártfai-Mager Andrea, a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli minisztert, aki egyben a szerencsejáték-felügyeletet is menedzseli, azt a tájékoztatást adta, hogy a koncesszióba vevő társaság tényleges tulajdonosa 2019. január 20-án bekövetkezett haláláig Vajna András György, majd a 2019. október 15-i átláthatósági nyilatkozat szerint Vajna Tímea.

Ezek szerint Vajna Tímea a többségi tulajdonos, az AV Perfect Kft.-n keresztül 63,5 százalék az övé. Az Andrew G. Vajna Revocable Trust pedig 36,5 százalékban tulajdonos. Erről a bizalmi vagyonkezelőről a G7 ásta ki, hogy örököse és vagyonkezelője szintén Vajna Tímea.

Ugyanakkor úgy tűnik, Vajna Tímea nem került nagyon közel a kaszinócégekhez. Ügyvezetőként sem az LVC Diamond, sem a Las Vegas Casino élén nem található, a luxemburgi cégekben sincs nyoma a közreműködésének, az AV Investments Kft. egyik ügyvezetői székét pedig csak némi közelharc után sikerült elfoglalnia, úgy, hogy nincs önálló aláírási joga, Vajna egykori üzlettársával, az adótanácsadó Samuel Russell Falconellóval közösen intézkedhet.