Egy éve került hozzám a TV2-csoport, fokozatosan építkezünk. Áprilisban a TV2 csoport és az RTL csoport egész napos teljesítménye között 6,6 százalékpontos közönségarány-különbség volt a 18-59 éves célcsoportban, tavaly ilyenkor ez még 13,1 százalékpont volt. A két kábelportfólió között pedig csak 2,5 százalék a különbség, ez tavaly 9,7 százalék volt. Arra számítok, hogy jövőre egyenlő lesz a két kábelportfólió közönségaránya, és az a célunk, hogy 2019-re átvegyük a vezetést - fogalmazott a milliárdos üzletember a lapnak.

A csoport egyszerre spórol, valamint növeli kereskedelmi és disztribúciós bevételeit. Az öt-hat éves terv időarányos részét teljesítjük. Az elmúlt tíz év lemaradását kell behoznunk, de úgy számolok, hogy két-három év múlva nyereségesek leszünk - mondta Vajna, aki a Napi.hu kiadásában megjelenő A 100 leggazdagabb 2017 friss listája szerint 60 milliárd forintos becsült vagyonnal a tizennegyedik legmódosabb magyar.

Az interjúban kitért a napokban elindult online kaszinójára is. Bízik a sikerben. A Vegas.hu az egyetlen legálisan működő online kaszinó Magyarországon, miközben a külföldi szolgáltatók milliárdokat visznek ki az országból anélkül, hogy adót fizetnének, és amelyekkel szemben a hatóságoknak sokkal keményebben fel kellene lépniük - mondta az üzletember.

Európában London után Magyarországon készítik éves szinten a legtöbb filmet. Magyarországon a filmgyártásra fordított költések elérték a GDP 0,15 százalékát, ez az arány az európai átlag két és félszerese. Tavaly Magyarország rekordot döntött, a filmes export meghaladta a 125 milliárd forintot. A nálunk forgatott filmek után járó adó-visszatérítés is profitot termel az országnak, ezer forint adó-visszatérítés 3240 forinttal növeli a GDP-t. A filmipar mintegy tízezer főt foglalkoztat Magyarországon. Ez szinte az egyetlen olyan szakma, ahonnan nem mennek el külföldre dolgozni az emberek - sorolta a filmbiztos.