Vajna már beleszól a TV2 hirdetéseinek értékesítésébe

Amint lezárul a TV2-csoporttal kötött adásvételi tranzakció, hatályba lép az a megállapodás, amely szerint január 1-jétől együttesen értékesíthető a TV2 csoport és az Atmedia portfóliójának hirdetési ideje.
Napi.hu, 2015. november 5. csütörtök, 12:34
Fotó: Napi.hu

A TV2-csoport hirdetésértékesítésére vonatkozó stratégiai együttműködési megállapodást kötött a Magyar Broadcasting Co. Kft. és az Atmedia Kft., amely a TV2-csoporttal kötött adásvételi tranzakció lezárásával lép hatályba - közölte Andy Vajna filmügyi kormánybiztos vállalkozása, a Magyar Broadcasting. A megállapodás szerint előreláthatólag már 2016. január 1-jétől a TV2-csoport és az Atmedia portfóliójának hirdetési idejét együttesen értékesítik - idézte a közleményt a hvg.hu. A megállapodás magában foglalja a szpot, a szponzoráció, az online és a btl értékesítést is. Így a TV2, a Super TV2, a Fem3 és a Pro4 az Atmedia portfólióval közös ajánlatban érhető el.

A lengyel tulajdonban lévő Atmediát Dirk Gerkens - akit Vajna a TV2-csoport vezetésére hívott vissza Magyarországra, s aki korábban a versenytárs RTL Klub vezérigazgatója volt 14 évig - vásárolná fel, már megkezdődtek a tárgyalások - írta a napokban a 444.hu. Az Atmedia kereskedőház értékesíti a legtöbb csatorna hirdetési idejét jelenleg a magyar tévés piacon. Hozzá tartoznak az AMC Magyarország nézett csatornái, mint a Spektrum, a Sport TV csatornái, a TV Paprika, de jelenleg rajtuk keresztül árulja reklámidejét a Viasat-csoport és több rajzfilmcsatorna is.

Az Atmediás együttműködéssel a filmügyi kormánybiztos pozíciója erősödik a TV2-ért folytatott harcban. A múlt pénteken a Gazdasági Versenyhivatal engedélyezte a Magyar Broadcasting Co. Kft.-nek, hogy irányítást szerezzen a TV2-t üzemeltető cégben, a TV2 Média Csoport Kft. (TV2)-ben és a CEE Broadcasting Limited (CEE) felett. A GVH engedélye nem a szerződés érvényességéhez, hanem annak hatályosulásához szükséges.

Simicska Lajos üzlettársának cégének, a Megapolis Media Zrt.-nek is megérkezett hétfőn a fúziós eljárási kérelme a TV2 megvásárlása kapcsán a GVH-hoz. Fonyóék bejelentése szerint ők nem a TV2-t üzemeltető céget, hanem annak vagyonkezelő cégét vásárolták meg.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

kanri, 2015.11.05 18:11

Éljen a hörcsög meg a lópofájú ribije!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

mezga1975, 2015.11.05 15:41

Tudjuk mi lesz a magyar hatóságok kivétel nélkül Andy Vajna javára fognak dönteni beleértve a bíróságokat is (mert hát szerintük az a igazság) de a EU-s hatóságok már nem, ezt Andy Vajna is tudja de ő csak egy báb, a lényeg hogy ez a 2018-as választások után legyen, mert hát kell egy médium amit 100-nál többen néznek, mert jelenleg az M1-et senki se nézi így hát ott hiába fényezik a magukat, akik az M1-et nézi azokat nem kell meggyőzni semmiről, ők nagyon okosak, A TV2 sokan nézik ott kell kiabálni HOGY MINDENKINEK JÓ LESZ ! ÉS MINDENKI JOBBAN JÁRT !
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html