Mohács önkormányzata négy évre keretmegállapodást kötött nettó 12 milliárd forint keretösszegben mélyépítési kivitelezési és tervezési feladatok ellátására - derül ki a Közbeszerzési Hirdetmény Figyelő (KHF.hu) portál adataiból. Az elvégzendő munkák közt szerepel a kerékpárút és út építése, útfelújítás és -karbantartás, járdaépítés, köztér és park felújítása, illetve építése, kamerarendszer kiépítése, csapadékvíz és belvíz elvezetése, közműépítés, kikötő- és vasúti pálya építése, illetve az engedélyeztetések elvégzése.

Az önkormányzat közbeszerzését egy konzorcium nyerte meg, amelynek tagja a Swietelsky Magyarország Kft., a Duna Aszfalt Kft., a Strabag Építőipari Zrt. (korábban Magyar Bau Holding Zrt.) és az A-Híd Zrt. A cégek mindegyike jól ismert név a magyarországi közbeszerzési piacon, rendszeresen nyernek az állami, önkormányzati tendereken.

A fejlesztéseket európai uniós források igénybevételével finanszírozza a város, a Terület- és településfejlesztési operatív program (TOP), illetve a Magyarország és Horvátország közötti határon átnyúló együttműködési program (Interreg V-A Magyarország-Horvátország Együttműködési Program) keretében elnyert pénzekből.

A cégekkel augusztus 31-én kötöttek szerződést.

A munkákra pályázott még a EuroAszfalt Kft., a Kötiviép'B Kft. és a Soltút Kft. közös ajánlattevőként, valamint a KÉSZ Zrt.

Képünk illusztráció, forrás: Pixabay