Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A cég korábbi vezetője Vári Attila (a volt vízilabdás, az őszi választáson a Fidesz polgármester-jelöltje - a szerk.) még októberben elkérte a PSN Zrt. informatikai rendszere működtetésével megbízott vállalkozótól a társaság levelezőrendszeréhez szükséges felhasználói nevet és jelszót. A rendszergazda ezeket az adatokat át is adta, de ezt követően ezekkel a jelszavakkal többet nem tudott belépni az általa kezelt adatbázisba, mert azokat megváltoztatták.

Az új jelszavakat csak decemberben kapta meg a rendszergazda a korábbi vezető asszisztensétől, de a rendszerbe belépve akkor komoly változásokat tapasztalt.

A korábbi vezető személyi asszisztensének és a PSN Zrt. üzemeltetési igazgatójának asztali számítógépéről "hardverek, szoftverek és adatok tűntek el, a számítógépekbe új merevlemez került, a régieket és az azokon tárolt adatokat pedig eltulajdonították" - írta közleményében a pécsi önkormányzat. Több e-mail cím tekintetében eltűnt a céges levelezés is, "a központi szerverről pedig úgy törölték a levelezés teljes tartalmát, hogy azt a felhasználó ne tudja visszaállítani".

Az önkormányzat szerint a történtek több bűncselekmény gyanúját is felvetik, ezért a PSN Zrt. új vezetője információs rendszer vagy adat megsértése és lopás gyanúja miatt feljelentést tett.

Az önkormányzat a közlemény szerint abban bízik, hogy a hatóságok kiderítik, kiknek állt érdekükben, hogy adatok tűnjenek el, ezek milyen adatok, "és miért kellett tőlük éppen a választások után megszabadulni annál a cégnél, amelynek a vezetője egyben a kormányoldal polgármesterjelöltje volt".