Valami jó dolog készül a Tescónál

Jól fognak járni a Tesco alkalmazottai - derült ki a szerdai válságtanácskozás után, amelyen az áruházlánc vezetősége és a szakszervezetek tárgyaltak a munkaerőhiányból fakadó gondok megoldásának lehetőségeiről.
Napi.hu, 2016. augusztus 11. csütörtök, 10:13
Fotó: Napi.hu

A dolgozók számára kedvező megállapodás született a Tesco vezetősége és a szakszervezetek tanácskozásán - tudta meg a Magyar Nemzet két érdekvédő szervezet vezetőjétől. A részletek egyelőre titkosak, de aligha kétséges, mi a jó hír.

A napilap úgy tudja, hogy az idei kétlépcsős béremelés folytatása várható. Ha ez összejön, akkor a cég 16 ezer alkalmazottjának keresete átlagosan 30 ezer forinttal növekedhet. A szakmunkás-bérminimumért foglalkoztatottak bruttó bére országszerte az eddigi két fordulóban 143,7 ezer forintra ment fel a korábbi 129 ezerről.

A hírekkel ellentétben van Magyarországon elegendő munkaerő, azonban a korábbi bérekkel már nem lehet elég embert szerezni - magyarázta a lapnak egy humánerőforrás-szakértő. A szakember szerint példákkal bizonyítható, hogy a munkaerőhiány bevételkiesést okoz a cégeknek, ezért a humán erőforrásba ugyanúgy be kell fektetni, mint például az ingatlanok fenntartásába.

HOZZÁSZÓLÁSOK