A beruházó önkormányzati cég közleménye szerint a kilenc hektáros vállalkozói parkot egy volt kőfeldolgozó helyén alakították ki, a kiszolgáló létesítmények és az utak miatt a nettó beépíthető terület összesen hat hektár. A beruházás 446 milliós költségéből az Európai Unió és a Magyar Állam 223 milliót finanszírozott.

Megépült a szolgáltatóház, amelynek földszintjén található az üzemeltetéshez szükséges porta, négy iroda, valamint az öltözők és a vizesblokkok. Az épület tetőterében a leendő bérlők irodái, tárgyalói és más célú helyiségei kapnak helyet.

A területen megépült a teherforgalom bonyolítására is alkalmas, hét méter széles gerincút, a telephelyeknek viszont maguknak kell kialakítaniuk a saját közlekedési útvonalaikat. Az Agria Vállalkozói Parkot teljes egészében közművesítették, az energia- és a vízellátás, valamint a szennyvízelvezetés alkalmas az ipari mértékű igények kiszolgálására is. A jövőben mintegy húsz mikro-, kis- és középvállalkozás letelepedésére számítanak, de nagyobb igény esetén a területek össze is vonhatók.

A telephelyeket a betelepülni szándékozó vállalkozások a pályázatban előírt öt évre bérelhetik, majd ennek letelte után meg is vásárolhatják azokat. A telephelyeken saját tulajdonú felépítmények a vállalkozás igényei szerint alakíthatók ki.