A Costes és az Onyx után itt a harmadik Michelin-csillagos étterme Magyarországnak: a Borkonyha - adta hírül vilagevo.blog.hu.

A nemzetközi Michelin-kalauz Main Cities of Europe kiadásának szerkesztői a Borkonyhát fantasztikusnak tartják, és kiemelték a különösen kedvező ár/érték arányt. A Déryné Bib Gourmand minősítést kapott, míg a Bock bisztró, a Vár: A Speiz és az Arcade bisztró (az utóbbi 2013 márciusában bezárt) Bib Gourmand minősítését törölték - írta a diningguide.hu. A Borkonyha lett az első olyan díjazott Budapesten, amelyet nem a csúcsgasztronómia, hanem a bisztrós, lezserebb vonal jellemez, miközben népszerű a hazai közönség és a turisták körében egyaránt.

Az idei immár a kiadvány harmincharmadik kiadása. Ebben az évben 66 új egycsillagos helyet talált MIchelin Guide, így összesen jelenleg 349 étterem viselheti ezt a címet, míg a 10 újjal már 81 kétcsillagos minősítésű hely működik, míg 2014-ben eggyel, tizentö darabra nőtt a három Michelin-csillagos éttermek száma - derül ki a Michelin bejelentéséből.

Az idei kiadvány legnagyobb nyertese Bécs, ahol négy étterem is kapott csillagot, köztük a vegetáriánus Tian. A skandináv gasztronómia népszerűségének trendjét követve a Michelin idén külön északi, Nordic Countries kalauzzal is jelentkezik.

A friss lista alapján Európa-szerte 279 hely viselheti a Bib Gourmand minősítést. Az 1997 óta élő minősítés olyan éttermeket takar ,amelyek jó ár-érték arányúak.