A magántulajdonban levő cégcsoport az üvegiparban és a szolár technológiában is kiemelkedő árbevételt ér el idén, így a 2013-as csoportszintű árbevétel meghaladja a válság előtti szintet jelentő 7 milliárd forintot. A létszám negyven fővel növekedve 440-re nő. A hazai építőipar hónapok óta tartó növekedése egyértelműen jótékonyan hatott a Jüllich Csoport tevékenységére, a magyar üvegipar vezető vállalkozása ugyanis egy sor hazai nagyberuházás beszállítója.

Speciális Jüllich üveget építettek be többek közt a Mercedes kecskeméti irodaházába, az Audi győri gyárába és a Sheraton első magyarországi hoteljébe is. Az elkövetkezendő hónapokban befejeződő nagyberuházások - így a Futureal Váci úti irodaházát, az FTC Üllői úti valamint a DVSC debreceni stadionját is a székesfehérvári üzemből kikerült biztonsági üvegekkel látják el. Továbbra is meghatározó jelentőségű az osztrák piac, ahová magas árkategóriába számító három rétegű biztonsági üveget szállít a Jüllich Glas. A magyar és német piacon egyaránt fellendülés jelei mutatkoznak a szolár üzletágban. Az olcsó kínai import visszaszorulásával ismét versenyképes lett az a minőségi szolár termékcsalád, amelyet Székesfehérvárról szállítanak. A Jüllich Solar által közelmúltban aláírt szerződések értelmében egy 1,5 MW-os és egy 600 kW-os rendelést szállítanak le Magyarországon, Németországban pedig egy ottani forgalmazó céggel kötöttek szerződést az ottani szállításokra.

Jüllich Ádám cégtulajdonos (képünkön) értékelése szerint a TÜV minőségi biztosítással és 20 éves garanciával ellátott szolár termékek 60-70 százaléka német exportra kerül a következő években. A cégvezetője áttörésnek értékeli, hogy megérkezett az első megrendelés a Jüllich Solar átlal kifejlesztett homlokzati épületburkolásként is használható szolar rendszerre is - Magyarországról! Jól alakulnak a csoport egyéb tevékenységei is. Az autóüveg gyártás idén 10 százalékkal bővül - így a 100 ezer darabos kiszállítással 600 millió forintos forgalmat ér el. Az üvegipari gépgyártás is a fellendülés jeleit mutatja és nő a veszélyes hulladék tárolására alkalmas konténerek gyártása is. Stabil vevőnek számítanak a szlovák, horvát és osztrák vasutak - részükre idén is jelentős mennyiségű speciális terméket szállítanak.