A West Hungária Bau-csoport mérnökcéget alapított: a WHB Innovatív Kft.-t közvetlenül a WHB Befektetési Kft. és a pomázi illetőségű Nagy Péter László hoztak létre győri székhellyel - értesült a Világgazdaság.

Paár Attila 2012 óta szerepel a Napi.hu kiadásában megjelenő A 100 leggazdagabb listáján, idén 14,5 milliárd forintra becsült vagyonnal az 55. helyen áll.

A tavaly gründolt WHB Befektetési Kft. máris 3 milliárd forintnyi eszközt kezel - ez a cég vásárolt be tavaly a miniszterelnök veje, Tiborcz István részérdekeltségébe tartozó Green Investments & Solution Kft.-be is, és ezzel a közvilágítási tendereken korábban taroló Elios Innovatív Zrt.-be.

A WHB Befektetési Kft. törzsbetétje a csoport központi cégéé, a West Hungária Bau Kft.-é. Utóbbi 2013-ban még csak 10 milliárd forint árbevételnél tartott, tavaly azonban már bő 25 milliárdos forgalmat könyvelt el. A trend folytatódik, legalábbis Paár Attila néhány hete az Epiteszforum.hu portálnak adott interjúban arról nyilatkozott, hogy a csoport az építőipar meghatározó szereplőjévé vált mostanra, és a bevételek idén "a 30 milliárd forintos határt" is elérik - olvasható a VG-ben. Paár szerint a munkák fele-fele arányban érkeznek a verseny-, illetve a közszférából.