Változás a Magyar Posta vezetésében

Új feladatai miatt lemondott a Magyar Posta Zrt. igazgatósági tagságáról, egyben az elnöki tisztségről Polacsek Csaba. Az Igazgatóság Szarka Zsolt vezérigazgatót választotta meg a társaság elnökének, aki a továbbiakban elnök-vezérigazgatóként látja el feladatait - jelentette be a társaság.
Napi.hu, 2016. február 26. péntek, 15:34
Fotó: Napi.hu

A Magyar Posta Zrt. közgyűlése 2016. február 26-án elfogadta Polacsek Csaba igazgatósági tagságról történő lemondását. Polacsek az igazgatóságban az elnöki tisztséget töltötte be. A távozó elnök 2016 januárjától az egyik nagy, nemzetközi tanácsadó cégnél vállalt igazgatói tisztséget, amely - a tanácsadó cég szabályai szerint - összeférhetetlen a Magyar Posta igazgatóságában betöltött pozíciójával. Polacsek a munkájával az elmúlt években jelentősen hozzájárult a társaság megújításához - hangsúlyozta a Posta.

A zrt. igazgatósága Szarka Zsolt vezérigazgatót (képünkön) - aki korábban a társaság alelnöke volt - választotta meg az Igazgatóság elnökének. Szarka vezérigazgatósága alatt a Magyar Posta minden évben növelni tudta eredményességét, stabilizálódott a társaság piaci pozíciója. Vezetése alatt 2013-ban elkészült és a közgyűlés is elfogadta a Magyar Posta új stratégiai tervét.

Szarka Zsolt a továbbiakban elnök-vezérigazgatóként vezeti a Magyar Posta Zrt.-t.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

tarTosPista, 2016.02.26 16:17

Miért ne lenne veszteséges, hisz monopóliuma van, és marha drága. Nyugodtan lehet veszteséges, a vezetőknek Így is fizetés és prémcsi jár, mint a kézbesítő összes.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html