A Vodafone július elsejével kibővíti a Világ Napijeggyel látogatható országok körét, így a jegy megvásárlásával többek között már Örményországban, Albániában, Afganisztánban, Grúziában, Kazahsztánban, vagy akár Uruguayban is a hazaival megegyező módon lehet használni a telefonokat, azaz az itthoni percdíjakkal indíthatnak hívásokat, küldhetnek SMS-eket és a hazai adatkerettel használhatják okostelefonjukat.

A Világ Napijegyet a Vodafone 2015 tavaszán vezette be. A július elsejétől öt kontinens 72 országában használható szolgáltatás az EU-n kívüli utazásokra vonatkozóan. A mobilszolgáltató 2015 áprilisában a Red EU, 2016. április elsejétől pedig már valamennyi új lakossági és üzleti EU csomagjában eltörölte az európai uniós roaming díjakat, így valamennyi havidíjas lakossági és üzleti előfizetője számára extra költségek nélkül elérhetővé tette, hogy belföldi feltételekkel megegyezően lehet az EU, valamint Norvégia, Izland, Liechtenstein, Svájc és Törökország területén hívásokat fogadni, indítani, vagy mobilinternetezni.

Az unió területén családi csomagot használók számára is fennáll az a lehetőség, hogy az EU teljes területén további 5 érintett országban is 0 forintos percdíjakkal beszélhetnek egymással, sőt a KID csomag gyermek felhasználói a családon belül akkor is tudnak hívásokat indítani, ha a kártyájukon nincsen egyetlen forintnyi feltöltés sem - emeli ki a Vodafone közleménye.

További részleteket itt talál.