Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Szalay Orsolya vette át márciustól az Erste Bank social banking területének vezetését. Feladata a társadalmi banki tevékenység teljes integrálása, amely nem csupán az eddigi támogatási tevékenység folytatását, de az egyének egyenlő esélyeinek támogatása mellett társadalmilag hasznos vállalkozásoknak vagy az induló fiatal cégeknek kínált a pénzintézeti működés mindennapjaiba beépülő termékek létrehozását is jelenti.

A bank 2017 elején indította útjára az Erste Stiftunggal, az IFUA Nonprofit Partnerrel és a SIMPACT-tal összefogva az EU által társfinanszírozott SEEDS (Social Enterprise Establishment and Development Support) programot, amelyben az esélyegyenlőtlenséget csökkentő, a rászorulók életminőségének javítását elősegítő társadalmi vállalkozásoknak kínál segítséget.

A programban részt vevő 68 társadalmi vállalkozást közel 200 jelentkezőből választották ki. A program félidejében tíz vállalkozás pályázati úton nyert el anyagi támogatást: a bank összesen mintegy 30 millió forintot osztott szét a szervezetek között.

Szalay az egyetem elvégzése után a Magyar Televízió kulturális osztályán helyezkedett el újságíró-szerkesztőként, majd egy éles váltással a banki terület felé vette az irányt: a Citibank telefonos bankárjaként, értékesítőjeként indult a pénzügyi pályája a kilencvenes évek végén; a call center, az ügyfélszolgálat majd az összekapcsolt operáció és ügyfélkiszolgálás vezetője lett. Az Erste Bankhoz szülési szabadságát követően, 2017 szeptemberében tért vissza.