Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az élelmiszer-pazarlás elleni küzdelem a Tesco számára kiemelt ügy. Az áruházlánc célja, hogy 2020-ra a Magyarországot, Lengyelországot, Csehországot és Szlovákiát magában foglaló Tesco Európa valamennyi áruháza készen álljon arra, hogy csatlakozzon az élelmiszermentő programhoz - olvasható a társaság közleményében.

Míg a kezdeményezés eddig csak hipermarketekben működött, idén április 6-án, Ráckevén az első kisebb méretű áruház is bekapcsolódott az élelmiszer-felesleg gyűjtésébe. Sőt, május 8-án a programban résztvevő magyarországi áruházak száma elérte a százat. Így jelenleg itthon az áruházak csaknem fele minden munkanap végén visszagyűjti és rászorulóknak adományozza a még fogyasztható, azonban a vállalaton belüli minőségi előírások miatt már nem eladható termékeket.

A Tesco partnerével, a Magyar Élelmiszerbankkal együttműködésben már több mint 5575 tonna adományt juttatott el az áruházak vonzáskörzetében élő rászorulóknak. 2017-ben eddig már 9 helyen (Budaörs, KÖKI, Megapark, Nagykőrös, Ráckeve, Tapolca, Nagyatád, Balatonboglár, Gödöllő) indult el az élelmiszerek mentése, és az év során a Tesco tovább bővíti a programban résztvevő boltok számát.