Gajdos József elmondta: hatékonyabban működő szervezetet kíván létrehozni a Közbeszerzések Tanácsának apparátusából, ezért egyes vezető pozíciókban személycseréket kezdeményezett. A főtitkári tisztség jelenleg betöltetlen, a pozícióra alkalmas személy kiválasztása még tart.

Miniszteri biztos a Központi Szolgáltatási Főigazgatóságnál

Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter miniszteri biztossá nevezte ki Jánosi Andrea közbeszerzésért felelős helyettes államtitkárt szeptember 8-ai hatállyal, két hónap időtartamra - közölte a minisztérium kommunikációs főosztálya.

A biztos feladata a Központi Szolgáltatási Főigazgatóság (KSZF) tervezési, döntés-előkészítési, szervezet-átalakítási és egyeztetési feladatainak irányítása, koordinálása és ellátása - ismerteti a közlemény. A miniszter felhatalmazta Jánosi Andreát arra, hogy a hatályos intézkedéseket, utasításokat felülvizsgálja, és indokolt esetben javaslatot tegyen módosításukra vagy hatályon kívül helyezésükre.

A KSZF szervezeti és működési szabályzatában meghatározott - a főigazgató általános és kizárólagos hatáskörébe tartozó feladatokkal összefüggésben keletkező - döntés, intézkedés, utasítás és kötelezettségvállalás csak a miniszteri biztos előzetes jóváhagyásával hozható meg, azok a miniszteri biztos ellenjegyzése nélkül nem érvényesek.

Új vezető az észak-magyarországi környezetvédelmi felügyelőségnél

Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter 2010. szeptember 3-i hatállyal - határozatlan időre - Kopácsi Évát nevezte ki az Észak-magyarországi Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség igazgatójának.

Az új igazgató elődjét, Pintér Istvánt augusztus 5-i hatállyal, indoklás nélkül mentette fel Illés Zoltán, a tárca környezetvédelemért felelős államtitkára.

Illés Zoltán ezt megelőzően a felügyelőség felelősségét is felvetette a Felsőzsolcát sújtó júniusi árvíz miatt, amelyben több, mint kétszáz ház dőlt össze, vált lakhatatlanná. Az államtitkár akkori elmondása szerint a felügyelőség új vezetőjétől azt várja, hogy árvízi területre ne adjanak ki engedélyt építkezésre.