Változik az M2 és M4 menetrendje

Hosszabb ideig jár az M2-es és az M4-es metró decembertől - adta hírül a Budapesti Közlekedési Központ.
Szász Péter, 2017. november 21. kedd, 16:16
Fotó: Shutterstock

December 1-től az M2-es és az M4-es metró szerelvényei minden pénteken és szombaton a megszokottnál egy órával tovább közlekednek.

A belvárosi állomásokról körülbelül fél egykor indulnak az utolsó szerelvények az M2-es vonalon a Déli pályaudvar, illetve az Örs vezér tere, valamint az M4-es vonalon a Keleti pályaudvar, illetve Kelenföld, vasútállomás felé.

Új menetrendjük szerint a metrók az éjszakai üzemben egységesen 10-10 percenként közlekednek majd mindkét vonalon. A metró üzemidejének bővítésével az eddigi éjszakai közösségi közlekedés kínálata nem csökken. A BKK tehát ezentúl is minden éjjel biztosítja a 6-os villamos közlekedését.

A cég indoklásában azt írja: Budapest egyre mozgalmasabb éjszakai élete, az elmúlt években pedig a fővárosba látogató turisták száma is emelkedik, ezért egyre többen használják a késő esti közösségi közlekedési járatokat, valamint az éjszakai buszokat. A tapasztalatok szerint az éjszakai szolgáltatás kihasználtsága különösen pénteken és szombaton nagy, amikor éjfél után is sokan utaznak a belvárosban.

HOZZÁSZÓLÁSOK