Ezekért a tranzakciókért a bank jelenleg 0,85 százalékot plusz 671 forintot kért, ami jelentősen meghaladja azt a költséget, amit a bank saját ATM-jeit használóknak felszámít - olvasható a portálon.

Fontos tudni, hogy a számlaszám megadásával végzett ATM-es pénzbefizetés akciósan csak az idei év végéig díjmentes. Jövőre 0,21 százalékot plusz 53 forintot kell minden tranzakció után fizetni.

Emellett a K&H a régebbi érintéses kártyával rendelkezők 15 ezer forintos vásárlási limitjét megszünteti, rájuk is az újabban szerzett plasztikok 45 ezer forintot korlátja érvényes majd.

A pénzintézet nemrégiben azzal büszkélkedett, mennyire sikeressé váltak befizetős automatái.  Az idén szeptember végéig ügyfelei naponta átlagosan több mint 4300-szor, tranzakciónként pedig átlagosan közel 321 ezer forintot tettek be az automatákba.

2019 novemberétől valamennyi berendezés érintős képernyőt kapott, a bank ügyfelei pedig bankkártyájuk segítségével nemcsak a saját, hanem bármelyik K&H-nál vezetett  folyószámlára be tudnak fizetni készpénzt. Újdonság még, hogy az ATM-ek a nagyobb címletek mellett 500 forintost is elfogadnak.

Cikkünk megjelenését követően a bank lapunkkal közölte:

K&H decemberben olyan POS terminállal látja el automatizált készpénzforgalmú bankfiókjait, melynek segítségével a bankfiókokba betérő ügyfelek a máshol már megszokott bankkártyás fizetéssel rendezhetik majd banki ügyeikhez kapcsolódó díjaikat. Megtehetik ugyanezt minden bankfiókunkban elérhető, a jövőben is ingyenes, befizetésre alkalmas ATM berendezéseinken keresztül is, de mostantól választhatják ezt a megoldást is ügyfeleink. Az új szolgáltatás azon túl, hogy tovább csökkenti a készpénzes tranzakciók számát, még tovább emeli, könnyebbé és gördülékenyebbé teszi a bankfiókban nyújtott pénzügyi szolgáltatásokat. Az új szolgáltatásra alkalmas POS terminálok legkésőbb 2020. január 1-től minden bankfiókban elérhetőek lesznek. Vagyis a mostani POS terminálok leszerelése gyakorlatilag az eszközök cseréjét jelenti, hiszen a korábbi berendezések csak olyan kevéssé használt funkciókat támogattak, mint a POS terminál általi hitelkártya törlesztés, az ügyfél beazonosítás és készpénz felvétel, melyet továbbra is megtehetnek minden bankfiókunkban, ATM berendezéseinken keresztül.