Változtatna az EU: jön a kötelező csapvíz az éttermekben?

Javítani kell a csapvíz minőségét és meg kell teremteni egyetemes hozzáférhetőségét, ez ugyanis nagyban segítené a műanyaghulladék mennyiségének csökkentését is - hívta fel a figyelmet csütörtökön az Európai Parlament.
Dzindzisz Sztefan, 2019. március 28. csütörtök, 17:11
Fotó: Napi.hu

A strasbourgi plenáris ülésen megszavazott állásfoglalásban kiemelték, egyebek mellett ivókutak felszerelésére lenne szükség a köztereken, illetve arra, hogy a vendéglátóhelyeken ingyenesen vagy olcsón lehessen csapvizet kapni.

A parlament felső határt javasolt egyes szennyezőanyagok, például a mostani szint felére csökkentendő ólom, a káros baktériumok és az endokrin rendszert károsító anyagok csapvízbeli arányára. Hangsúlyozták, emellett gondoskodni kellene az egyre nagyobb gondot jelentő mikroműanyagok szintjének nyomon követéséről - írja az MTI.

Az ügyben az EU másik társjogalkotó szerve, a tagállamok kormányait tömörítő tanács még nem fogadta el álláspontját, így nem tudtak elindulni az intézményközi tárgyalások.

Az Európai Bizottság szerint a kontinens háztartásai évente több mint 600 millió eurót takaríthatnának meg, ha leállnának a palackozott víz fogyasztásával.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Jakab.gipsz, 2019.03.29 08:04

@europeer: Nem csak rossz indulatú, hanem még tudatlan is vagy, egyike a "hasznos idiótáinknak",elő ítélkezel majd jósolgatsz.

Magyarország területén szinte bárhol kaphatsz ingyen vizet, szinte minden vidéki településen van és volt ingyenes közkút, ott ahol van vezetékes hálózat.

Aztán jött a sátánfajzat soros és a kretén SZDSZ-es értelmiség és privatizálta, a vizet .
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

europeer, 2019.03.28 18:38

A köztéri ivókutak olyan csóri lakosságú országokban mint a magyar, nem éri meg, mivel annyi vizet hordanának el onnan, amitől tényleg tönkremenne a Föld.
De a csórik mellett a sóherek is abból mosnának autót és locsolnák a kertjüket.
És itt sóher is rengeteg van. Felülmúlunk minden skót és sváb viccet.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html