Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A kutatásban a válaszadók 20 százaléka nevezte fontosnak azt, hogy minél hamarabb elkezdjen gondoskodni nyugdíjas éveiről - írta a City Hitelbróker Kft. saját ügyfelei körében, 5000 fős reprezentatív mintán végzett kutatásra hivatkozva az MTI.

Mivel több idő áll rendelkezésükre a nyugdíjkorhatárig, a 20-30 év közötti korosztály kisebb összeget, átlagosan havi 20 ezer forintot, míg a 30 év felettiek havi 30 ezer forint körüli összeget tesznek félre nyugdíj-megtakarításba.

A válaszadók 75 százaléka szerint ha valaki nyugdíjasként is szeretné fenntartani az aktív korában megszokott életszínvonalat, akkor az állami nyugdíj mellett további havi 200 ezer forintra lesz szüksége.

Egy 30 éves felnőttnek 35 éve van, hogy spóroljon a nyugdíjig. A közlemény idézi Üveges Ádámot, a cég biztosítási üzletág vezetőjét, aki szerint nyugdíjbiztosítás esetén - adójóváírással, a biztosítótól kapott bónuszokkal, a megtakarításhoz kapott hozammal, átlagos hozamvárakozások mellett - havi 30 ezer forint megtakarítással elérhető a havi 200 ezer forintos nyugdíj-kiegészítés - írta az MTI.

A nyugdíj-megtakarításokat az állam is támogatja, a befizetések után 20 százalék adójóváírást, összesen maximum évi 280 ezer forintot lehet igénybe venni.