Van, ahol 13. és 14. havi bér is lesz

Nincsen semmi látnivaló, minden a legnagyobb rendben van a nagy áruházláncok háza táján a munkatársi létszámmal és a bérekkel - legalábbis ez derül ki abból a körkérdésből, amelyet a bértárgyalásokkal kapcsolatban tettek fel a cégeknek.
Komócsin Sándor, 2017. október 27. péntek, 08:42
Fotó: Napi.hu

Az áruházláncok úgy vélik, hogy megfelelő a létszámuk, kellő béremelést adtak dolgozóiknak és készek a fizetések további növelésére - derült ki a Magyar Nemzet körkérdéséből. A szakszervezetek és a szakértők aggodalmai, amelyek szerint egyes láncoknál már arra sincs elég ember, hogy kirakják az árut a polcokra, a cégek tájékoztatása alapján megalapozatlannak tűnik.

A Metrónál például nem érzékelnek sztrájkhangulatot és nem is készülnek ilyen csúfságra. Ez ellentmond annak a szakszervezeti információnak, hogy hamarosan a Tescóban látotthoz hasonló munkabeszüntetés lesz a vállalatnál. A Metro idén 14 havi fizetést folyósít a dolgozóinak.

A Spar felkészült a januári béremelésre, létszámát tavaly növelte és idén valószínűleg tartja, az Auchannál jövőre új áruházak nyitását tervezik, ezért bővíteni akarják munkatársaik számát. A Coop nem felelt a napilap kérdéseire.

(A nyitókép forrása: Kummer János, Napi Gazdaság)

HOZZÁSZÓLÁSOK