Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A pécsi gépgyártó Hauni Hungaria 1000 embert, többségében hiányszakmának számító fém- és gépipari szakembereket, mérnököket foglalkoztat. A tudásuk és tapasztalatuk a piaci siker egyik legfontosabb összetevője, ezért a vállalat számára kulcskérdés a munkavállalók megbecsülése és motiválása. Ennek része az átlagosnál kedvezőbb munkakörülmények biztosítása mellett a kiemelt bérezés is - írja a cég közleményében.

A Hauni vezetése 2020 őszén a következő évekre egy olyan, a munkavállalók számára kedvező béremelési programot tett le az asztalra, amit a szakszervezet is rövid egyeztetést követően elfogadott. A javaslat értelmében 2021-ben és 2022-ben is egyaránt nettó 4 százalékkal növekszik a haunisok jövedelme.

Alapbéremelés:

  • A 2 éves bérmegállapodás a 2021-2022-es évekre évente 2 százalékos alapbéremelést jelent. Az alapbéremelés kihat a műszak- és túlórapótlékokra, valamint a kompenzációs csomag több elemére.
  • A vállalat az elmúlt két évhez hasonlóan most is vállalta, hogy amennyiben 2021-ben és 2022-ben az évi 2 százalékos szociális hozzájárulási adó csökkentés ismét megvalósul, akkor az így keletkező többletet - az életbe lépés dátumától és mértékéig - ismét az alapbér emelésére fordítják.

Béren kívüli juttatások:

  • A Szép-kártyára fordítható összeg is növekszik minden - saját és bérelt - munkavállaló esetében, amely így 2022-ben bruttó 500 ezer forintra emelkedik.
  • Új juttatásként 2021-től önkéntes nyugdíjpénztári befizetést ad a vállalat minden munkavállalójának.

A Hauni Hungária értékeli a hűséget is. A mostani bérmegállapodás eredményeként két év alatt közel megduplázódik a minden hauninál töltött évért fizetett hűségbónusz összege - írják a közleményben.

A mostani bérmegállapodástól függetlenül, a munkabéren felül a dolgozók lakhatási-, munkábajárási- és iskolakezdési támogatást is igénybe vehetnek, a vállalat támogatja munkavállalói képzéseit, gyermekeik nyári táboroztatását, 25 nap alapszabadságot biztosít minden munkatársa számára.

A cégnél 3 százalék alatti a nemek közötti bérszakadék, elérhető a Home Office és a részmunkaidő egyaránt az arra alkalmas munkakörökben, 17 sportszakosztály működik a vállalaton belül, családi napi és karácsonyi rendezvényekkel és ajándékokkal is elismerik a munkavállalók teljesítményét.

A Hauni Hungaria Gépgyártó Kft. Pécs és Baranya megye egyik legnagyobb iparvállalata. 1994 óta szereplője a helyi gazdaságnak. A német tulajdonú Körber csoportba tartozó Hauni a gépgyártás nemzetközi élvonalában van, a pécsi üzem magasan képzett munkatársai világszínvonalú berendezésekkel dolgoznak. Elsősorban műszaki végzettségű szakmunkásokkal és diplomásokkal növelik a foglalkoztatotti létszámot.