Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Budapesti Értéktőzsdén jegyzett Delta Technologies Nyrt. 100 százalékos tulajdonú leányvállalatával, a Delta Systems Kft.-vel történő együttműködés célja, hogy privát hálózatok mellett innovatív, magas hozzáadott értékű informatikai megoldásokat építsenek piaci és kormányzati szereplőknek a meglévő infrastruktúrára, kiemelten 5G, IoT, Ipar 4.0 és Smart Building területeken - közölte a Vantage Towers Magyarország.

Úgy látjuk, hogy az újgenerációs mobilhálózat, valamint az arra épülő szolgáltatások széles körű elterjedéséhez erős partneri együttműködésekre lesz szükség. A Delta Systems Kft.-vel kötött együttműködési megállapodás célja, hogy a hazai vállalkozások minél szélesebb köre részesülhessen a legújabb technológiák előnyeiből - mondta Budai J. Gergő, a Vantage Towers Magyarország vezérigazgatója.

Erre a Vantage Towers Magyarország szerint a Delta Systems Kft. Magyarország azért jó partner, mert mint az egyik vezető rendszerintegrátor vállalat, erős hálózatépítési és adatvédelmi kompetenciákkal, valamint gyártói kapcsolatokkal rendelkezik, amelyeket kamatoztathat majd jelen együttműködés keretein belül is.

Németh Attila, a Delta Systems kereskedelmi vezérigazgató-helyettese szerint a vállalat folyamatosan keresi a lehetőségeket és a szakmai partnereket a leginnovatívabb technológiák eredményes magyarországi piacra vitelére. Németh szerint a most elindított együttműködés "számos ígéretes technológiai és kereskedelmi projekt lehetőségét hordozza magában" a cég üzleti stratégijának "fókuszterületein", amelyek a magyar gazdaság digitalizációját is nagymértékben előmozdíthatják.

A Vantage Towers március elején az Antenna Hungáriával is együttműködési megállapodást kötött, melynek értelmében az Antenna Hungária a Vantage Towers tornyain hírközlési szolgáltatásaihoz szükséges berendezéseket fog elhelyezni és beüzemelni.

Tavaly decemberben pedig a Vodafone Magyarország és a Delta Csoport írt alá stratégiai együttműködési megállapodást azzal a céllal, hogy szoros együttműködésben nyújtsák 5G-re alapuló szolgáltatásaikat a digitalizáció iránt elkötelezett vállalatoknak.

A Vodafone Csoport tavaly szervezte ki egy önálló vállalatcsoportba passzív bázisállomás-elemeit, köztük a tornyait, épületre szerelt állomásait és beltéri antenna egységeit. Ennek eredményeképp novemberben megalakult Vantage Towers. A Vantage Towers Magyarország több mint 2000 magyarországi bázisállomással rendelkezik, a hálózatmegosztási konstrukciók elterjedésével pedig az iparág más szereplői is igénybe vehetik a passzív hálózati elemeket.

Utóbbinak a magán 5G hálózatoknál lehet jelentősége, amelyek például a gyártósorok esetében lehetnek nagyon előnyösek, ugyanis a gyártók gyorsabb és rugalmasabb módosításokat valósíthatnak meg a nagy teljesítményű vezeték nélküli kapcsolatnak köszönhetően. A privát hálózatok lehetővé teszik továbbá, hogy a keletkezett adatok ne hagyják el az ügyfelek saját rendszerét, ami nagyobb biztonságot és még rövidebb válaszidőt tesz lehetővé.