A beruházáshoz a Pénzügyminisztérium Nagyvállalati beruházási támogatási programjában 3 milliárd forintos, vissza nem térítendő állami támogatást nyert. A vállalat a beruházásnak köszönhetőn 69 munkahelyet teremt, és egyes munkafolyamatoknál akár 100 százalékos teljesítménynövekedést érhet el - tette hozzá Varga Mihály.

Azt is elmondta, hogy A kormány eddig több mint 500 milliárd forinttal támogatta a hazai vállalkozásokat a beruházási programokon keresztül. Magyarország továbbra is kimagasló beruházási rátával rendelkezik. Idén a második negyedévben 27,6 százalék volt a mutató, amely mind európai uniós, mind térségi szinten erősnek számít.

A pénzügyminiszter szerint a Béres Gyógyszergyár többszöri fejlesztése azt mutatja, hogy a vállalat otthonra talált Szolnokon. Béres József, a Béres Gyógyszergyár elnöke elmondta: a beruházást a Béres termékek iránti növekvő piaci kereslet tette szükségessé. A Béres Gyógyszergyár 2050 négyzetméterrel növeli gyára területét a legkorszerűbb technológia beépítésével, vezérterméke, a Béres Csepp gyártása robottechnológiás gyártósor telepítésével újul meg, továbbá a vállalat termelő-és laboratóriumi eszközöket vásárol, bővíti raktárkapacitását és fejleszti infrastruktúráját.

Béres József beszélt arról is, hogy a vállalat 37 százalékos piaci részesedésével piacvezető a betegségmegelőző és egészségmegőrző készítmények piacán, a Béres Csepp az ország legismertebb immunerősítő készítménye. A vállalat 1995 óta több mint 15 milliárd forintot fordított ingatlanfejlesztésre, gép- és eszközbeszerzésre szolnoki telephelyén. Az ott foglalkoztatottak száma a kezdeti 64-ről mára 379 -re emelkedett, ezzel a Béres Jász-Nagykun-Szolnok megye tizedik legnagyobb magánfoglalkoztatójává vált.