Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Citadella sétány területének kulturális, turisztikai hasznosítása, tekintettel a főváros- és az országimázs vonatkozásában kifejtett hatására tárgyban a pályázat eredménytelen lett - válaszolta a Várkapitányság Integrált Területfejlesztési Központ Nonprofit Zrt. a Napi.hu kérdésére.

Budapest egyik legkedveltebb turisztikai célpontján a bérlőnek szuvenírárusító bódékat és egyéb kiskereskedelmi egységeket kellett volna felépítenie, valamint gasztronómiai vagy kulturális rendezvényeket kell megszerveznie. A nyertessel 5 éves bérleti szerződést kötött volna a Várgondnokság Nonprofit Kft., amely a Várkapitányság Zrt. jogelődje. Az erről szóló nyilvános pályázat a Hivatalos Értesítőben jelent meg tavaly szeptemberben. Hogy mekkora üzletről van szó, azt jól jelzi, hogy az ajánlattevőknek 10 millió forint biztosítékot kellett letennie.

A Várkapitányság Zrt-t a Miniszterelnökség 2018. december 31-én alapította meg, az új cég a budai várbeli kormányzati beruházásokat is felügyelő Budavári Ingatlanfejlesztő és Üzemeltető Nonprofit Kft., valamint a Várgondnokság Közhasznú Nonprofit Kft. összeolvadásából jött létre.