Veszprém önkormányzata hirdetmény közzététele nélküli, tárgyalásos közbeszerzési eljáráson állapodott meg október végén városmarketing tevékenység biztosítására az MKB Veszprém Kézilabda Zrt.-vel, 25 hónapra 66 millió forintért - derül ki az uniós közbeszerzési értesítőben (Tenders Electronic Daily) megjelent hirdetményből. Ez azt jelenti, hogy Veszprém nevét és logóját megjelenítik valamennyi Bajnokok Ligája mérkőzésen az lcd kijelzőn és a nyilatkozó falakon, az önkormányzat által átadott teljes képi anyag felhasználásával. Az anyag nem lehet kevesebb meccsenként egy percnél az lcd kijelzőn és a sajtótájékoztatón használt sajtófalon a nemzetközi szervezetek által biztosított sajtófelület 25 százalékán.

Az együttműködés keretében a klubnak kedvezményes árú belépőjegyet is biztosítani kell tíz bajnoki mérkőzésre a veszprémi lakcímmel rendelkező diákok, hallgatók és nyugdíjasok részére 100 forintos egységáron, összesen évente 5000 darabot. Továbbá évente öt alkalommal a csapatból alkalmanként legalább 5 játékosnak részt kell vennie a városi rendezvények valamelyikén.

A verseny nélküli közbeszerzést a kizárólagos jogok védelmével indokolta az önkormányzat, a városmarketinges szerződést kizárólag a MKB Veszprém Kézilabda Zrt. képes teljesíteni. "Tekintettel arra, hogy a veszprémi kézilabdacsapat, nem csak országosan, hanem a határokon túl is elismert, Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzatának marketing szempontból is kiemelkedően fontos, hogy többek között a ruházatukon továbbá a kézilabdacsarnokban jól felismerhető helyen jelen legyen - írta az indoklásban az önkormányzat.

A Céginfo.hu adatai szerint az MKB Veszprém Kézilabda Zrt.-t 2012 szeptemberében jegyezte be 5 millió forint jegyzett tőkével a cégbíróság, többek közt egyéb sporttevékenységre, sportlétesítmény- és ingatlanüzemeltetésre, reklámügynökségi tevékenységre és médiareklámra. A társaság öttagú igazgatóságának tagja Kálomista Gábor producer (cégei szállítják például az MTVA-nak az elmúlt években több száz millió forintért a Munkaügyek és a Haction című sorozatokat) és Fonyó Károly is - Simicska Lajos üzlettársa, a Mahír Cityposter Kft. egyik vezető tisztségviselője, a Euro-AWK Kft. egyik ügyvezetője és tulajdonosa, a Metropol újságot kiadó Megapolis Media Zrt. tulajdonosa. Kálomista volt a producere és az egyik rendezője a Szíven szúrt ország című, Marian Cozma egykori veszprémi kézilabdázóról készült filmnek.

Adatokért, nagyobb méretért kattintson az ábrára!

Vékony nyíl=cégjegyzésre jogosult, vastag=tulajdonos, kettős=fb-tag