BUX
38240

Várszegi eladta az MTK-t

A jövőben igazgatótanács felel a futballklub ügyeiért, ennek vezetője a Fidesz politikusaként is ismert Deutsch Tamás, az MTK SE elnöke lesz.

Mezősi Tamás, 2011. augusztus 23. kedd, 17:19

Tizenhat év után megvált az MTK labdarúgócsapatát működtető zrt. tulajdonjogától Várszegi Gábor. A csapat új tulajdonosa negyven százalékban az anyaegyesület, azaz az MTK SE, harminc százalékban az MTK Hungária FC, húsz százalékban Domonyai László, az MTK Budapest Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója, tíz százalékban pedig Tamási Zsolt, a Sándor Károly Akadémia igazgatója lett. Amint az a keddi, agárdi sajtótájékoztatón elhangzott, a jövőben igazgatótanács felel a futballklub ügyeiért, ennek vezetője a Fidesz politikusaként is ismert Deutsch Tamás, az MTK SE elnöke lesz.

Domonyai László elmondta, hogy az ügylet pénzügyi részleteit nem hozzák nyilvánosságra, ugyanakkor a Népszabadság kedden arról számolt be, hogy Várszegi egyelőre egy jelképes összegért adta át a tulajdonjogot, hogy aztán az egyesület hosszú távú, évtizedes távlatú szerződés alapján fizessen érte. Ezzel kapcsolatban Domonyai az MTI érdeklődésére csak annyit árult el, hogy amikor a Várszegi-féle Fotex-csoport 2008-ban Luxemburgba tette át székhelyét, az üzletember azt mondta, az arra általa alkalmasnak ítélt személyeknek egy forintért adná át a zrt. irányítását.

Deutsch Tamás, az MTK elnöke és az új tulajdonosi kör vezetője legfőbb feladatként a jelenleg másodosztályú futballcsapat élvonalba juttatását jelölte meg. Jelen pillanatban az anyagi feltételek is adottak a sikeres szerepléshez, öt-tíz évre van már egy kidolgozott struktúra − fogalmazott.