Őrület, mi folyik a magyar boltokban

2013 óta hatalmas ütemben bővül a kiskereskedelmi forgalom és a lakossági fogyasztás - mondta Vámos György, az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában, amit az MTI szemlézett.
Szepesi Anita, 2019. május 1. szerda, 09:37
Fotó: Pixabay

Kifejtette: nagyobb értékű javakra is egyre többet tudnak fordítani a családok. A 11 ezer milliárd forint feletti kiskereskedelmi forgalomból csaknem 1500 milliárd forintot lakásfelszerelési dolgokra költöttek az emberek. A bútorvásárlás például majdnem megduplázódott. Ennek kapcsán azt mondta, a családok otthonteremtési támogatása is egyértelműen "húzza" a kereskedelmet.

Vámos György kitért arra is, hogy Magyarországon az elmúlt években nagy tempóban nőtt az online vásárlások értéke. Volt olyan év, amikor az előző évhez képest 40-50 százalékos volt a növekedés. A főtitkár szerint az online kereskedelem nyomán van egy átalakulás a kereskedelemben, a kereskedelmi szokásokban. Ezzel együtt úgy értékelt, a hagyományos boltok továbbra is népszerűek maradnak Magyarországon.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

atyus45, 2019.05.01 10:51

TÉNYLEG ŐRÜLET MI FOLYIK A KERESKEDELEMBEN.EKKORA KIADÁSSAL, BEVÉTELLEL SENKI SEM SZÁMÍTOTT.DE MIÉRT?A 99 FT PAPÍR ZSEBKENDŐ ELŐSZÖR 109 MAJD PÁR NAPRA RÁ 149 FT LETT.A CSONTOZOTT KARAJ AKCIÓBAN 129 MAJD NEM SOKKAL AKCIÓBAN A149 FT LETT.A BURGONYÁT 129 FT-RÓL 214 MÉRIK.ÉS RÁADÁSUL SZAR MERT A FELÉT EL KELL DOBNI.LEHETNE MÉG TOVÁBB SOROLNI DE MINEK.MINDENKI JÁR A BOLTOKBA ÉS TALÁLKOZIK A JELENSÉGGEL A NAGY KÉRDÉS HOGY A MENNYISÉG NÖVEKSZIK ARÁNYOSAN VAGY CSAK A KIADÁSI ROVAT NŐTT MEG A .EZT NAGYON FÉLOLDALASNAK TARTOM ÉS FÉLREVEZETÓNEK.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html