Vásárlók bankkártyaadatait lopta egy bolti eladó Budapesten

Csalás miatt indult eljárás egy budapesti eladó ellen, aki egy saját maga által készített technikai eszköz segítségével "lopta" a vásárlók bankkártyaadatait egy belvárosi üzletben - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) pénteken a rendőrség honlapján.
MTI-Eco, 2015. július 3. péntek, 10:00
Fotó: Napi.hu

Az így megszerzett kódok felhasználásával a 24 éves férfi 18 alkalommal vásárolt az interneten 2015 februárjában és márciusában, megcsapolva az áldozatok számláját.

A tájékoztatás szerint a gyanúsított az adatokat egy az V. kerületben, a Báthory utcában működő üzlet alkalmazottjaként, a bankkártyás fizetések alkalmával szerezte meg a sértettektől.

A csalás elkövetése során a plasztikkártyák minden esetben a sértettek birtokában maradtak, azokról a kártyaadatokat az eladó észrevétlenül olvasta le egy általa készített eszköz segítségével.

A rendőrök a férfit július 1-jén, szerdán fogták el, a gyanúsított a kihallgatása során beismerő vallomást tett.
Csalás miatt indított eljárást ellene a BRFK, egyúttal előterjesztést tettek az előzetes letartóztatására - közölte a rendőrség.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

TrombiJoe, 2015.07.03 10:51

Érdekes emberek vannak. Van annyi gógyija, hogy készítsen egy ilyen eszközt, meg hogy a szerzett adatokkal pénzt lopjon. Annyi meg nincs, hogy a lehúzott kártyásoknál ha összevetik, melyik az az 1 bolt, ahol mind járt előtte és meg is van a csaló...erre már nincs esze...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html