A Lidl egyetlen üzletét sem fogja piaccá nyilvánítani a jövőben annak érdekében, hogy vasárnap is, minden egységüket nyitva tarthassák. Az elhatározás alapja, a magyarországi jogszabályok teljes körű betartása a mindennapi működés során - fogalmaz a társaság közleménye.

A döntést azt követően hozták meg, hogy két balatoni CBA mellett két Coop is ezt a megoldást választotta. Igaz, miután sajtónyilvánosságot kapott a trükk, a CBA franchise rendszergazdája, a CBA Kereskedelmi Kft. azonnali kizárással fenyegette meg azokat franchise-partnereit, akik nem a a vonatkozó jogszabályi előírások betartásával végzik tevékenységüket.

A Lidl közölte: a magyarországi cég vezetősége a közelmúltban, a kiskereskedelmi szektorban tapasztalható piaci gyakorlatokat megvizsgálva hozta meg stratégiai döntését, így a vasárnapi nyitva tartással kapcsolatos eredeti törvényhozói szándékot szem előtt tartva, az áruházlánc nem követi a kiskereskedelmi szektorban most kialakulóban lévő gyakorlatot.

Grósz Jenő,  a Lidl Magyarország Bt. igazgatóságának elnöke elmondta: 2015. március 1-jétől meghosszabbítottuk üzleteink nyitva tartását, legtöbb boltunk 7-21 óra között van nyitva, de összesen 46 fővárosi és vidéki egységünkben egészen 22 óráig lehet vásárolni. A kiskereskedelmi szektor valamennyi szereplője számára adott, egyszeri vasárnapi nyitva tartás lehetőségével márciustól mi is élünk. Felelős vállalatként semmilyen más módon nem tervezünk vasárnapi nyitva tartást - fogalmazott Grósz.