A portál úgy tudjuk, hogy az IKEA lépése - március 16-tól egy órával tovább, hétfőtől szombatig reggel 9-től este 10-ig tart nyitva, hogy mérsékelje a vasárnapi pihenőnap bevezetése miatti forgalomkiesését - után más budapesti plázák is megkeresték már a bérlőiket hasonlóval.

Van, ahol csütörtöktől szombatig, van, ahol pénteken és szombaton maradnának tovább nyitva, hogy ellensúlyozzák a vasárnapi forgalomkiesést. A plázák számára azért is fontos ez, mert így a bérlőik kevesebb alappal kérhetik majd a bérleti díj csökkentését arra hivatkozva, hogy vasárnap úgysem nyithatnak ki.

A bevásárlóközpontoknak ezt általában először a legnagyobb bérlőikkel kell megbeszélniük, nekik pedig szinte mindegy, mikor zárnak, hiszen sok dolgozójuk van, könnyen át tudják alakítani a beosztást. A kisebb boltok viszont rosszabbul járnak: vagy túlóráztatnak, vagy új embereket vesznek fel, vagy hamarabb bezárnak, mint ahogy a pláza ezt előírná, így pedig a bolt és a pláza zárórája között eltelt időre feleslegesen fizetnek bérleti díjat - írta a 444.hu.