Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Budapesten, a Budafoki úton található OMV-töltőállomáson nyílt meg az ötvenedik, Spar express-koncepció szerint átalakított OMV-shop, amely a hét minden napján, 24 órában nyitva tart - jelentette be Wilfried Gepp, az OMV Hungária Kft. ügyvezető igazgatója. A Magyarországon 25 éve jelen lévő OMV több mint 170 töltőállomással rendelkezik itthon. A vállalat idén további 15 hasonló üzletet nyit meg, így hálózatában 65-re emelkedik a SPAR express-logójával ellátott üzletek száma.

A Spar Magyarország és az OMV Hungária együttműködése 2013-ban kezdődött. Ekkor nyílt meg az első Spar express koncepciójú shop Budapesten a Fehérvári úton található OMV-töltőállomáson. A benzinkúti shopok új generációjának megteremtése mögött az a törekvés állt, hogy azok a napi bevásárlásra is alkalmassá váljanak. A töltőállomáson üzemeltetett szupermarketeket helyi kisvállalkozók működtetik.

Egy év alatt pörgött fel minden

A külföldön már sikerrel működő koncepció jegyében 2015 elejéig öt átalakított üzlet működött az OMV magyarországi hálózatában. A további, erőteljes fejlesztések irányát a tesztidőszak tapasztalatai és vásárlói visszajelzések határozták meg. A koncepció elterjedésében nagy szerepe volt a vasárnapi boltzár bevezetésének. Az újgenerációs shopok száma tavaly év végére elérte a 45-öt, 2016 márciusára pedig már minden ötödik OMV benzinkúton üzemelt Spar bolt.

A Spar express üzletekben a hangsúly a gyors bevásárlást garantáló frissáru-kínálatra került, széles hús-, pékáru- és zöldségválasztékkal, valamint az alapvető háztartási cikkek és a sajátmárkás termékek is elérhetők - mondta Erwin Schmuck, a Spar Magyarország Kereskedelmi Kft. ügyvezető igazgatója. A tapasztalatok alapján a magyarországi vásárlókban a vártnál is nagyobb az igény arra, hogy egy helyen intézhessék a tankolást és a napi bevásárlást, a hét bármely napján: havi közel kétmillió vásárlás zajlik ma már a Spar express-emblémás OMV-shopokban zajlik.

A boltok fő, de nem kizárólagos beszállítója a Spar Magyarország Kft. és a Spar-franchise elvei érvényesülnek az árszabásban. A shopok ugyanakkor továbbra is az OMV tulajdonában vannak, a vásárlókat ugyanaz a kisvállalkozás szolgálja ki üzemanyaggal és minden egyéb, nem üzemanyag-jellegű termékkel is. Az új koncepció szerinti üzletek ugyanakkora területen, ugyanabban az épületben működnek, mint korábban.