Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az érdek-képviseleti szervezetek nem kaptak választ a kormánytól a kereskedelmi dolgozók vasárnapi munkavégzésével kapcsolatos kezdeményezéseikkel kapcsolatban - írja a Magyar Nemzet. A versenyszféra és a kormány konzultációs fórumán ugyan felvetették javaslataikat, ám hiába.

Az érdekvédők 50 százalék helyett 100 százalékos hét végi bérpótlékot akarnak, és havonta maximum kettőre korlátoznák a munkával töltött hét végék számát. A gyermeküket egyedül nevelőket teljesen mentesítenék ez alól a munka alól.

Augusztus elején Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője azt ígérte, hogy ősszel a parlament elé terjesztenek egy a kiskereskedelmi munkavégzésre vonatkozó szabályozást, ám erről egyelőre csak annyit tudni, hogy többféle elképzelés van. Például a kötelező munkavégzést korlátozhatják hat, vagy esetleg húsz hétvégében, vagy esetleg bármilyen számban e kettő között.

Állítólag felmerült, hogy vasárnap csak délig lehetnek nyitva a nagy üzletek a főszabály szerint, és amelyik cég ennél tovább akarja kiszolgálni a vevőit, azt agyonadóztatják.