Vasárnapi zárva tartás: újabb elbocsátásokat jelentettek be

A nyitva tartás korlátozása miatt az alkalmazottak 25 százalékát bocsátja a Manna-Roni cégcsoport – számolt be a hvg.hu.
Napi.hu, 2015. február 27. péntek, 13:59
Fotó: Reuters

A cikk szerint a cégcsoport jelenleg összesen 25 üzlettel rendelkezik Budapest belvárosában, de ezekből a március 15-én életbe lépő törvény alapján mindössze 9 tarthat nyitva vasárnap is.

A két legnagyobb non-stop nyitva tartó élelmiszerbolt-hálózat összesen 300 főt foglalkoztat; a cégcsoportnál úgy számolnak, a nyitva tartás korlátozása miatt az alkalmazottak 25 százalékát lesznek kénytelenek elbocsátani - ez 75 embert érinthet.

A káruk pénzben is mérhető, a pénteki sajtótájékoztatón Papp András, Manna-Roni cégcsoport képviselője elmondta: a napi 37 ezer fős forgalomból 9 ezer az éjszakai időszakra esik, ez azt jelenti, hogy a vasárnapi és az éjszakai zárva tartás a cégcsoport számításai szerint 20 százalékos bevételkieséssel jár éves szinten - forintosítva ez több mint 200-200 milliós mínuszt jelent.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

kanri, 2015.02.27 17:29

@unnortodox: te büdös bunkó....és esetleg ha több ezer embert bocsájtanak el, azokat is felveszik majd? Vagy majd mennek vízgereblyézőnek?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

unnortodox, 2015.02.27 15:02

..a tesco sok 100 diákot vesz fel péntekre- szombatra ...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html