Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Hétfőn érkezett egy család Siófokra a lefoglalt, kutyabarátnak hirdetett apartmanba, ahova kétkilós, kistestű kutyájukat is magukkal vitték. A szállás tulajdonosa másnap azt mondta, hogy nem akarja többet az állatot az udvaron a látni, mert fél, hogy az megharapja. Végül egyszer összetalálkoztak a kutyával, és figyelmeztetés nélkül megfogott egy vascsövet, majd azzal ütlegelni kezdte a kutyát és a védelmére kelő gazdáját is. Az állat nem élte túl a támadást - írja a kutyabarat.hu.

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság a portál megkeresésére azt közölte, hogy a Siófoki Rendőrkapitányság súlyos testi sértés kísérletének gyanúja miatt indított eljárást egy 58 éves helyi férfi ellen. Az eljárás során vizsgálják az állatkínzás bűncselekmény körülményeit is.

Az állat gazdája azt mondta, hogy a szállást nem attól a férfitól bérelték, aki rájuk támadt, hanem egy másiktól. Az apartmannháznak ugyanis több birtokosa van, aki kiadja lakását. A kutya tulajdonosa állítja, hogy kedvence soha nem bántott senkit, nem is volt ugatós.

Nem tettem semmilyen fenyegető lépést, nem adtam erre utaló jelet. A kutyusunk sem. Nem értjük, miért viselkedett így. Családtagként szerettük. Még csak két éves volt - nyilatkozta a gazdi a kutyabarát.hu-nak.

Frissítés: eljárást megszüntették

A Siófoki Járási Ügyészség az eljárást megszüntette, és határozat született arról, hogy sem állatkínzás, sem súlyos testi sértés nem történt - közölte 2020. februárban a hotel.

A címlapkép illusztráció.