Vaskos bírságot kapott az engedély mellé a cég a hatóságtól

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) engedélyezte, hogy Riad Naboulsi, libanoni származású üzletember közvetlen, egyedüli irányítást szerezzen a Wassim Sajt Kft., a Bábel Sajt Kft. és a Dráva Tej Kft. felett. A GVH ugyanakkor a kérelmezőre a három eljárásban összesen 14 millió forint bírságot szabott ki a végrehajtási tilalom megsértéséért.
Napi.hu, 2016. május 2. hétfő, 10:48
Fotó: Napi.hu

A Naboulsi-csoportba tartozó vállalkozások, így a Kőröstej Kft. és a Caravanes Kft. nyers tej feldolgozásával és tejipari termékek előállításával és értékesítésével foglalkozik. A Wassim Sajt Kft., a Bábel Sajt Kft. és a Dráva Tej Kft. meghatározó tevékenysége szintén a tejtermékek előállítása és értékesítése. Mindhárom utóbbi vállalkozás (Wassim Sajt Kft., Bábel Sajt Kft., Dráva Tej Kft.) piaci részesedése a magyarországi forgalomból a nyerstej-vásárlás, és az általuk előállított valamennyi tejtermékcsoport esetében kevesebb, mint 10 százalék.

A GVH az összefonódások hatásainak értékelésekor megállapította, hogy azok nem járnak káros versenyhatással, tekintettel az alacsony piaci részesedésekre. Mindezek figyelembevételével a GVH engedélyezte a tranzakciókat.

A GVH ugyanakkor bírságot is szabott ki a kérelmezőre, mert a versenytörvényben szabályozott végrehajtási tilalom ellenére, a GVH engedélye nélkül hajtotta végre az engedélyköteles összefonódásokat. A GVH megállapította ugyanis, hogy sérti a végrehajtási tilalmat, ha a vevő irányítási jogait megalapozó tulajdonosi részesedések bejegyzése a GVH engedélye előtt történik meg, illetve az is, ha a vevő alapítói határozatot fogad el ezen időpontnál korábban, azaz szavazati jogát ténylegesen gyakorolja.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Bulemia, 2016.05.02 15:33

Íme, itt van nekünk a magyar-muszlim gazdasági barátság egy szép példája.

Csak az a sok rusnya bevándoló ne lenne...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

tarTosPista, 2016.05.02 15:29

Magyar termék libanonitól. :D
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html