Az atomerőmű honlapján olvasható összefoglaló szerint 8 milliárd 228 millió 922 ezer 650 forint osztalék kifizetéséről született döntés, az összeget 2015. augusztus 15-én fizeti be az államkasszába a cég.

Az erőmű által megtermelt áram mennyisége nőtt 2014-ben az előző évhez képest, de az értékesítési nettó árbevétele a rezsicsökkentés okán mérsékelt árak miatt 6,8 százalékkal alatta maradt a 2013-asnak. Az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. tavaly 172,9 milliárd forint árbevételt könyvelhetett el.

A cég közgyűlése a pénzügyi mérlegen kívül megtárgyalta és jóváhagyta a 2015-ös üzlet- és fejlesztéspolitikát. Alapvető, az üzlet- és fejlesztéspolitikához kapcsolódó elvárásként fogalmazta meg az atomerőmű nukleáris biztonságára vonatkozó követelmények maradéktalan betartását és az üzemidő-hosszabbítási program feladatainak végrehajtását a társaság és az Országos Atomenergia Hivatal vonatkozó előírásainak figyelembevételével - fogalmaz az erőmű összefoglalója.

A közgyűlés döntésének értelmében igazgatósági taggá választották Tóth Jánost, a felügyelőbizottságban pedig Sum János Szilárd követi a távozó Bársony Balázst.