Iphone-ja van és vonattal utazik? Jó hír érkezett

Kedd óta az iPhone-tulajdonosok is elérhetik a MÁV-Start jegyvásárlási funkcióval bővített Vonatinfó alkalmazást. Az androidosok már július közepe óta vehetik igénybe a szolgáltatást - adta hírül a vasúttársaság.
Szász Péter, 2018. július 26. csütörtök, 14:27
Fotó: Napi.hu / Szabó Dániel

Az utasok a mobiltelefonjukon vehetik meg a MÁV-Start és a GYSEV szolgáltatási területére érvényes belföldi, egy útra szóló menetjegyüket és a hozzá kapcsolódó felárakat, pót- és helyjegyeket, valamint a kerékpár- és élőállat jegyet. A Vonatinfóba letöltődő jegyeiket is mobiltelefonon tudják bemutatni, akár offline is.

Az applikáció megjegyzi a korábbi beállításokat, ráadásul 10 százalékos kedvezménnyel vásárolhatók e-vonatjegyek, és itt is érvényes a @ jellel jelölt vonatokra igénybe vehető 20 százalékos árengedmény.

A Vonatinfó alkalmazás korábbi funkciói (menetrendi és vonatinformációk, vonatkövetés, térkép) továbbra is működnek regisztráció nélkül, azonban a jegyvásárláshoz regisztráció szükséges.

Fontos tudni, hogy a már több éve működő internetes jegyvásárlási rendszer és a Vonatinfó nem átjárható, vagyis az internetes jegyértékesítési rendszerben élő regisztráció nem használható a Vonatinfó applikációban, és az interneten vásárolt jegy sem tölthető le a Vonatinfóba, illetve fordítva sem működik. Ennek oka, hogy a Vonatinfó alkalmazás már a pénztárakban és a vonatok fedélzetén is használt új jegyértékesítési rendszeren alapul.

Ezt már olvasta? Túl sokba kerülne az észak-balatoni vasútállomások felújítása

A fotó forrása: Napi.hu/Szabó Dániel.

HOZZÁSZÓLÁSOK