Örömhírt közölt a MÁV

Összesen 700 megállója és vasúti állomása van a MÁV-nak országszerte. Ezek közül ötvenet újítanak fel 2023-ig - mondta Loppert Dániel, a MÁV kommunikációs igazgatója az M1-en.
Domokos Erika, 2019. szeptember 14. szombat, 14:57
Fotó: Napi.hu - Katona Vanda. A kép illusztráció.

A jegyvásárlási statisztikák alapján választották ki az 50 legforgalmasabb megállóhelyet, illetve vasútállomást, amelyeket felújítanak.

Kisebb rekonstrukció már el is indult az ország legforgalmasabb megállóhelyén, Zuglón, ahol évente másfél millió utas fordul meg.

A felújítások elsősorban Budapestre és Pest megyére, illetve az elővárosi forgalomra koncentrálnak, hiszen innen jön a MÁV utasainak csaknem fele - mondta az MTI szerint a MÁV kommunikációs igazgatója.

A vasúttársaság a saját forrásaiból évente 4-5 milliárd forintot fordítana a felújítási munkákra, amelyek az épületek állapotának javítását, az utasforgalmi terek komfortosabb kialakítását szolgálják - mondta korábban Homolya Róbert, a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója. Elsősorban a Budapest - Cegléd - Szolnok (100A vonal) és a Budapest - Vác - Szob (70-es vonal) vasútvonal állomásaira koncentrálnak, mivel ezek a legforgalmasabb elővárosi vonalak.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Northop, 2019.09.15 07:41

Azt hittem az az örömhír, hogy japán mintára pontos lesz az összes vonat, és ha "neaggyisten" földrengés miatt késik a vonat 3 percet, a közlekedésért felelős miniszter lemond, a máv vezérigazgatója a területi igazgatóval együtt pedig a Keleti előtt szertartásos szeppukut követ el...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html