BUX
38240

Vasúti projekteket módosított a kormány

A kormány visszavont egy 12,5 milliárd forintos vasúti projektet, a vasútállomásokon kialakítandó kormányablakok projekt összegét pedig kismértékben csökkentette, míg egy projektnek a kiemelt jellegét szüntette meg.

Németh Géza, 2016. március 14. hétfő, 12:13

A legutóbbi Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározat visszavonta a  KÖZOP-ban szereplő, "Az ország és a régióközpontok nemzetközi vasúti és vízi úti elérhetőségének javítása" című konstrukció keretében a  "MÁV Zrt. vasúti közlekedéssel összefüggő projektje" című korábbi javaslatát. Ennek összegét a tavaly decemberi kormányhatározat 12,5 milliárd forintban jelölte meg. Ennek keretében állították volna helyre - egyebek mellett - a Vác-Verőce állomások közötti bal vágány töltését, a Kelenföldi pályaudva vizuális utas-tájékoztató berendezést, míg a Debrecen, Füzesabony és Mezőkövesd állomásokon vizuális és hangos utas-tájékoztató berendezéseket kívántak telepíteni. Szerepelt a tervben a Baté-Kaposvár- vonalszakasz egyszerűsített korszerűsítése is.

A mostani kormányhatározat módosítja a szintén a  KÖZOP-ban szereplő "Állomásfejlesztési és integrált ügyfélszolgálat fejlesztési program 25 helyszínen (kormányablakok)" megnevezésű kiemelt projekt költségét. Az eredetii 10,7 milliárd forint 10 milliárdra csökken.

Ezeken túlmenően megszüntette a kormány a  KÖZOP egy másik projektjének, "Az ország és a régióközpontok nemzetközi vasúti és vízi úti elérhetőségének javítása" című konstrukció keretében a "MÁV Zrt. vasúti közlekedéssel összefüggő projektje" című fejlesztés kiemelt jellegét.