Vége a gyorskölcsön-cégnek, de az adósoknak fizetniük kell

Vissza kell fizetniük a gyorskölcsönöket nyújtó Athlon Zrt. adósainak a hiteleket, ezt nem érinti az, hogy a pénzügyi felügyelet visszavonta a cég működési engedélyét - mondta Binder István, a PSZÁF szóvivője az MR1-Kossuth Rádió reggeli műsorában.
NAPI, 2009. augusztus 13. csütörtök, 11:13
Fotó:

Ugyanazok a jogkövetkezmények érvényesek, mintha nem lenne visszavonva az engedély, azaz az esetleges késedelmi kamatok, egyéb költségek, vagy netán a BAR-listára való felkerülés feltételei nem változtak. Arról sincs szó, ugyanakkor hogy azonnal vissza kéne fizetni ezeket a hiteleket. A megszabott ütemezéssel, a megszabott rendben várja el ezt a felszámolás elé kerülő Athlon is.

A PSZÁF azért kezdeményezte a cég felszámolását, mert a tulajdonosok közötti viták miatt rendezetlenné vált a társaság tőkehelyzete: saját tőkéje elmaradt a jogszabályban előírt minimálistól is. Az Athlonnak 30 ezer ügyfele van, ők a pénzügyi felügyelet adatai szerint több milliárd forinttal tartoznak.

Az egy hónapja maga ellen csődeljárást kezdeményező Athlon ügyintézője munkatársunk kérdésére közölte, új hiteleket már hetek óta nem folyósítanak.

HOZZÁSZÓLÁSOK