Véget érhet a kgfb díjak évek óta tartó csökkenése

Az első négy hónap adatai alapján megállhat a kötelező gépjármű felelősségbiztosítás (kgfb) díjainak évek óta tartó csökkenése és akár lassú áremelkedés is kezdődhet ezen a piacon a biztositas.hu internetes alkusz szerint.
MTI-Eco, 2013. április 24. szerda, 20:34
Fotó: Napi.hu

A cég közleménye szerint a tavaly december 31-ei évfordulón biztosítót váltó autósok 12-15 ezer forintot fizetnek a kötelező biztosításukért, míg a mai átlagdíj már 20 ezer forint.

Ettől az évtől a biztosítók bármikor hirdethetnek új kgfb díjat, egy feltétellel: a hirdetés és a hatályba lépés között 60 napnak kell eltelnie. A biztositas.hu adatai szerint ezzel minden biztosító élt már.

Az alkusz adatai szerint, amíg az előző években évről-évre mintegy 30 százalékos kgfb díjcsökkenés történt, addig a tavalyi kampányban már alig változtak a díjak, így idén az átlagdíj 19 ezer forinton stabilizálódhat.

Jelenleg a csökkenő autóhasználat és a kárgyakoriság, valamint az egy kárra jutó kisebb kifizetés mérsékli a kgfb díjakat. Ugyanakkor az biztosítási szektor állandósult adóterhei, a magas euró/forint árfolyam miatt emelkedő alkatrészárak, emelik a díjakat.

HOZZÁSZÓLÁSOK