Véget érnek a szolgáltatói packázások?

A kormány megkezdte a banki magatartáskódexhez hasonlító közüzemi kódex megalkotását is, amely nagyobb védelmet ad a fogyasztóknak a közüzemi szolgáltatókkal szemben - közölte pénteken a Kormányszóvivői Iroda.
NAPI, 2010. március 5. péntek, 19:30
Fotó:

A közüzemi kódex új alapra helyezi a fogyasztó és a szolgáltató viszonyát. Szigorúbb szolidaritási szabályokat ír elő a szolgáltatók számára és nagyobb védelmet jelent a fogyasztóknak - áll a közleményben.

A kormányszóvivői iroda ugyanakkor reagált a Magyar Energia Hivatal csütörtöki, újságírók számára tartott háttérbeszélgetésén elhangzottakra is. A hivatal által bemutatott prezentációból az derült ki, hogy köbméterenként 16-17 forint áremelés lenne indokolt áprilistól a lakosságot és a kisfogyasztókat ellátó, úgynevezett egyetemes szolgáltatók által értékesített földgáz árában.

A kormányszóvivői iroda közleménye hangsúlyozza, hogy a kormányfő bizalma töretlen Matos Zoltán a Magyar Energia Hivatal elnökének irányában, fel sem merült a változtatás gondolata. A gáz árának jóváhagyásánál ugyanakkor a miniszterelnök elvárása a Magyar Energia Hivatal felé az, hogy a szolgáltatók egyetlen indokolhatatlan fillérrel se emelhessék az árakat - fogalmaz a közlemény. A gázár alakulását egyébként most még korai lenne megbecsülni, hiszen a szolgáltatók a napokban nyújtják be ajánlataikat, melyeket a MEH majd csak a hónap végén bírál el - teszi hozzá a közlemény.

HOZZÁSZÓLÁSOK