Véget vetnek az utasok zaklatásának Ferihegyen - itt a bejelentés!

A Budapest Airport ígérete szerint május 15-től nem tűrik el tovább az utasok zaklatását, ezért új biztonsági szolgálatot bíztak meg az illegális tevékenységek megszüntetésére.
Vég Márton, 2019. május 14. kedd, 14:12
Fotó: Shutterstock

A Budapest Airport keményebb fellépésre készül azért, hogy a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér területén a hatóságokkal együttműködve megszüntessen minden illegális tevékenységet, ezáltal biztosítva az utazási élmény további javulását - közölte a reptéri cég. Adománygyűjtés, kéretlen marketinges kérdőívek, illegálisan ajánlott fuvar a városba - ezek a legjellemzőbb tételek a Budapestre érkező utasok zaklatásának jó néhány módja közül.

A hatóságok által jóváhagyott repülőtérrend értelmében 2019. május 15-től kezdve minden kereskedelmi vagy adománygyűjtő, politikai vagy egyéb típusú tevékenységhez, beleértve a szórólapozást, a rendezvények szervezését, a filmforgatást, vagy az utasok kereskedelmi ajánlatokkal történő megszólítását, a Budapest Airport előzetes, írásbeli jóváhagyása szükséges.

"A beérkező utaspanaszokra reagálva a reptér új biztonsági szolgáltatót bízott meg a feladattal, hogy minden olyan illegális és/vagy kéretlen tevékenységet tartson távol a termináltól, ami az utazóközönség zaklatásával járhat" - közölték. Az új szabályok nem érintik a BKK buszok, a Főtaxi és a Minibud szolgáltatását. Az engedéllyel rendelkező, előre rendelt taxik is változatlan módon, napi kétszeri ingyenes behajtási lehetőséggel vehetik fel utasaikat a terminálépületek mellett, és az utasok csoportjait elszállító turistabuszok ugyancsak változatlan rendben működhetnek a továbbiakban is.

"Ugyanakkor a biztonsági szolgáltatók szakemberei minden illegális utasfelvételt megkísérlő, vagy bármely kéretlen, nem kívánt ajánlatot tevő személy tevékenységét udvariasan, de határozottan meg fogják akadályozni, és az elkövetők jogi eljárásra is számíthatnak. A koordinált fellépés célja, hogy véget vessen az utasok zaklatásának" - írta a Budapest Airport.

Nemrég 77 pontos követeléscsomagot fogalmazott meg a kormány a reptéri céggel szemben. Az egyik fő elvárás, hogy december 31-ig szüntessék meg az öt éve használatban lévő könnyűszerkezetes épületeket, amelyek a fapados légitársaságok utasait szolgálják ki. Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter kilátásba helyezte, hogy akár rendeleti úton is betilthatják ezek használatát.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

na4, 2019.05.14 19:35

A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html