Öt év alatt ötvenmilliárd forintot fordít fejlesztésre a Budapest Airport Zrt.: a Liszt Ferenc repülőtér B terminálján már megkezdődött az új utasmóló építése, amelynek révén tízezer négyzetméterrel és kilenc utashíddal gyarapodik a légikikötő - írja a Magyar Nemzet.

Hardy Mihály, a Budapest Airport kommunikációs igazgatója a Lánchíd Rádióban elmondta  beruházás révén 2018-ig évi 15 millió utas fogadására és kiszolgálására lesz alkalmas a repülőtér - a 2016-os utasszám várhatóan meghaladja majd a 11 milliót -, ám a bővítésnek ezzel nincs vége. A szóvivő szavai szerint a hosszú távú tervek között szerepel egy új terminál építése is, ennek előkészületi munkái egy-másfél éven belül kezdődhetnek meg. Az új terminál 2021-2022 körül készülhet el, és ezen beruházás során alakítják ki a majdani reptér vasútállomását is.

Hardy Mihály szavai szerint mindez azt is jelenti, hogy a nagygépes kereskedelmi forgalom jelentős bővülése esetén sem számolnak már a 2012-es Malév-csőd után bezárt Ferihegy 1-es terminál újranyitásával. Az épület irodaházként és rendezvényhelyszínként szolgál tovább, a terminál előtti betont pedig kisgépek és teherszállító repülők használják - mondta a Budapest Airport kommunikációs igazgatója.