Végre beszáll az állam az Erste Bankba

Még tavaly februárban jelentették be, hogy a magyar állam és az EBRD 15-15 százalékos részesedést szerez az Erste Group magyarországi leánybankjában. A hétvégén kiderült: ma végre aláírják a szerződést.
Napi.hu, 2016. június 20. hétfő, 08:43
Fotó: Napi.hu

Ma délután fél kettőtől lesz aláírására - derült ki a Nemzetgazdasági Minisztérium meghívójából, amely szerint a minisztériumban tartandó eseményen ott lesz Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter, Phil Bennett, az EBRD első alelnöke és Friedrich Rödler, az Erste Bank Csoport felügyelőbizottságának elnöke is.

Várható volt, hogy az adásvétel még ebben a hónapban megtörténik, Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter és Hornung Ágnes államtitkár is több alkalommal utalt már rá, hogy június 30-áig megköttetik a szerződés - írta a Portfolio.hu. Így a magyar Erste Bankban az EBRD és a magyar állam 15-15 százalékos részesedést szerez.

Varga május végén azt mondta a Reutersnek, hogy a tulajdonrész 30-40 milliárd forintba kerülhet.

A 444.hu pedig úgy tudja, hogy a tárgyalások utolsó "fordulóját" Franciaországban, a magyar-osztrák Eb-meccs előtt tartották. A portál szerint a keddi meccs előtt személyesen találkozott Orbán Viktor magyar kormányfő és Andreas Treichl, az osztrák Erste Group vezérigazgatója.

HOZZÁSZÓLÁSOK