Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Hell Energy szerint a cég ellen nincs végrehajtás folyamatban - közölte egy a lapunknak is eljuttatott közleményben, miután az mfor.hu azt írta: bírósági végrehajtás indult a Hell energiaital gyártója ellen, illetve hogy piaci pletykák terjednek arról, hogy a cég a "legnagyobb befektető" birtokába kerülhet.

A Hell Energy közleménye szerint a cég kúriai felülvizsgálatot kezdeményezett a végrehajtás alapját képező jogerős bírósági ítélettel szemben annak megalapozatlansága és téves következtetései miatt, és kérték a végrehajtás felfüggesztését is.

A cég azonban elismeri, hogy amíg a végrehajtás felfüggesztése iránti kérelmük a kúria elbírálása alatt volt, addig a végrehajtó az eljárását megindította, melynek során a 12 millió forint értékű követelés a társaság részéről január közepén teljes mértékben kiegyenlítésre került. A végrehajtó az eljárását 2019. január 31. napján befejezetté nyilvánította. Mindezekből okszerűen következik, hogy a cégnyilvántartásban 2019. február 4-én megjelent végrehajtási jog bejegyzésére törvénytelenül került sor - hangsúlyozza a Hell Energy a közleményében.

A vállalat a piaci pletykákra vonatkozó értesüléssel kapcsolatban leszögezi:

A Hell Energy Magyarország Kft. jelenleg is ugyanannak a 100 százalékban magyar tulajdonosi körnek a kezében van, akik 2006-ban a céget alapították. A Hell tulajdonosainak nem áll szándékában eladni a céget, sem jelenleg, sem pedig a későbbiek folyamán. Ez számukra elvi, és nem üzleti kérdés.

A Hell Energy kiemelkedően sikeres vállalat, amely az elmúlt 8 évben mintegy 70 milliárd forint értékben valósított meg olyan beruházásokat, amellyel a cégcsoport felkerült a világ gazdasági térképére. A Hell az elmúlt 10 évben megtízszerezte árbevételét, és több mint 1500 család megélhetését biztosítja - emelik ki a közleményükben.